Undang-undang keluarga Islam dan wanita di negara-negara ASEAN - A. Monir Yaacob (Kuala Lumpur, Malaysia: Institut Kefahaman Islam Malaysia, 1999)
Muslim women and Islamic law on domestic relations and marriage in ASEAN countries.
Undang-undang keluarga Islam di Malaysia perlaksanaan dan penyeragaman / Abdul Monir Yaacob -- Penghakiman undang-undang keluarga Islam / Ahmad Mohamed Ibrahim -- Kaunseling sebagai satu kaedah dalam menyelesaikan masalah rumahtangga / Mat Saat Baki -- Sulh dan hakam dalam undang-undang keluarga Islam / Sheikh Ghazali Abdul Rahman -- Hak wanita dalam undang-undang keluarga Islam / Mahmud Saedon Awang Othman -- Wanita dari perspektif undang-undang keluarga Islam di Malaysia / Mahmood Zuhdi Abdul Majid -- The administration of Muslim personal law / Jainal D. Rasul.
Includes bibliographical references.
Electronic reproduction.
Master and use copy. Digital master created according to Benchmark for Faithful Digital Reproductions of Monographs and Serials, Version 1. Digital Library Federation, December 2002.
digitized
Keywords: Domestic relations -- -- Southeast Asia; Domestic relations (Islamic law) -- -- Southeast Asia; Muslim women -- -- Legal status, laws, etc. -- -- Southeast Asia